Mobiele thuisladers Type 2 voor snel en veilig laden op elke plek

Met een mobiele thuislader, ook wel draagbare lader genoemd, kunt u via een normaal stopcontact uw elektrische auto met een type 2 stekker opladen. Dat is ideaal voor thuis, vakanties en onderweg voor noodgevallen omdat u geen laadpaal gebruikt. Deze laadkabel gebruikt 230V of 400V en kan dus in de meeste Europese landen worden gebruikt.

Type 2 draagbare laders : de Europese standaard

Een mobiele thuislader met een Type 2 Mennekes-stekker volgt de Europese standaard. Dit type thuislader is wijdverspreid in ons land vanwege zijn compatibiliteit met de meeste Europese elektrische auto's. U herkent het type stekker terug in ons logo.

Type 2 mobiele thuis laders : enkele fase vs. 3 fase

Binnen de mobiele thuisladers type 2 zijn er op hoofdniveau twee typen te onderscheiden. De enkele fase mobiele thuisladers hebben een "Schuko"-stekker, deze past in elk stopcontact. De laadsnelheid is meestal in te stellen in 6, 8, 10, 12, 16 en 32A. Tot 16A is de meest gebruikelijke enkele fase oplader op 230V. Deze levert een vermogen van 3,7 kWh. Het opladen van een 55 kWh batterij kan dus tot wel 15 uur duren. De 32A fase 1 type 2 laders leveren een vermogen van maximaal 7,4 kWh. Daarmee laadt de mobiele lader diezelfde 55 kWh batterij van een elektrische auto op in zo'n 7 uur en 30 minuten. Dat is een stuk sneller en voor de meeste huishoudens dan ook geschikt en aanbevolen.

Naast de enkele fase mobiele thuisladers type 2 zijn er ook 3 fase laders beschikbaar op onze webshop. Deze laders gebruiken 400V in plaats van 230V. Hiervoor heeft u dus wel een krachstroom aansluiting nodig. Meestal bieden deze laders een laadsnelheid van 8, 10, 13, 16, 24 of 32A, waarbij 16A het meest gebruikelijk is. Dit levert een vermogen op van 11 kWh bij 16A, 16kWh bij 32A of 22 kWh bij 32A. Een 55 kWh batterij laadt u op 16A op in ongeveer 5 uur. Op 32A zou dat 2 uur en 30 minuten zijn. Veelal worden dit type laders ook uitgerust met meerdere stekkers waardoor er ook gebruik kan worden gemaakt van fase 1 aansluiting op 230V. De autoladers aangeboden op Laadkabel4u zijn beveiligd tegen lekkage, overspanning, onderspanning, blikseminslag, te hoge laadstroom en oververhitting.

Voor welke elektrische voertuigen zijn deze type 2 laders geschikt?

Typische elektrische auto's die een type 2 aansluiting hebben zijn de Tesla Model 3, Polestar 2, Mercedes EQ-series, Hyundai Ioniq 5 en Kona, BMW iX series, Skoda Enyaq iV, Audi e-tron series en de Lynk & Co.

Voor een compleet overzicht van het type lader dat uw voertuig ondersteund kunt u gebruik maken van onze configurator.